Oppvarming

I landet vårt er det kald store deler av året, derfor merker vi fordelen av en godt og riktig oppvarmet bolig.

Det finnes flere fordeler med elektrisk oppvarming.

Elektrisk oppvarming har en stabil og rask effekt, og med styringssystemer og smarthus-løsninger kan du redusere energiforbruket ditt. Når vi vet at nesten 60% av ditt strømforbruk går til oppvarming av boligen, kan det helt klart være hensiktsmessig å vurdere et varmestyringssystem eller smarte termostater.
Fordelen med elektrisk oppvarming er uansett at energitapet er særdeles lavt; all strømmen du benytter til elektriske varmekilder blir til varme. Med elektrisk oppvarming har du også muligheten til å justeres oppvarming og forbruket fra rom til rom.
Elektrisk oppvarming er samtidig et miljøvennlig valg da vi her i landet benytter vannkraft som energikilde.

Det finnes flere ulike former for oppvarming av boligen. Panelovn, gulvvarme og varmepumpe er de varmekildene de fleste av oss er kjent med.
Hvilken varmekilde som er riktig for deg avhenger blant annet av hvor stor din bolig er. La oss hjelpe deg finne den beste løsningen for deg.

Panelovn

Panelovnene er et svært vanlig valg. Og et godt valg. Det finnes mange ulike typer og design, og vi kan hjelpe deg i finne et produkt som passer i ditt hjem. Panelovnen gir rask og god varme. Den er regnet som den raskete varmekilden i ditt hjem. Alle nye panelovner har en termostat, så den vil skru seg av ved angitt temperatur.
Det finnes også løsninger hvor panelovnen inngår i din smarthusløsning eller varmestyringssystem.

Varmekabel

Varmekabel forbinder man ofte med baderom, og ja; her er de den fortrukne oppvarmingskilden. Varmekabler er et naturlig valg i rom som baderom, vaskerom og gang, der du ønsker å holde gulvene tørre.
Varmkabler regner også som en effektiv måte for oppvarming. De gir en lun og god følelse, og kablene vil fordele varmen i hele gulvet og rommet. Varmekabler kan benyttes i alle rom, og vi hjelper deg å velge riktig produkter til de ulike rommene!

Varmepumpe

Varmepumpen er forbundet med lavt strømforbruk og god effekt. Dette stemmer. Varmepumpe er en god investering.
En luft-til-luft varmepumpe kan monteres i alle type boliger. Det anslås at man i løpet av et år får igjen to til tre ganger så mye varme som den strømmen varmepumpen bruker.
Hvor godt varmepumpen vil varme opp din bolig avhenger av størrelsen på boligen og planløsningen. Varmen fra en varmepumpe spres i rommet ved hjelp av en vifte, og vil fordele seg mest effektiv i boliger med en åpen planløsning.
Felles for varmepumper er at de henter energien fra luften ute. De fungerer godt og er tilpasset det kalde klimaet vi har her i landet, men ytelsen vil være dårligere de aller kaldeste dagene.