Smarthus

Et smarthus handler om flere ting – bedre komfort, sikkerhet og energisparing.

Et smarthus er en intelligent bolig som tilpasser seg deg og dine behov for å sikre deg maksimal komfort og sikkerhet, samtidig som du holder energibruket til et minimum.

Et smarthus setter alle de elektriske komponentene i system slik at du kan kontrollere og styre de fra et sted. Du kan dermed styre ditt hjem fra et nettbrett eller fra mobilen din, eller et panel dersom du synes det er enklere.

I et smarthus kan installasjoner som lys, varme, multimedier, solskjerming og adgangskontroll kobles opp mot en sentral server. Via serveren kan vi programmere disse funksjonene i ditt hjem. Vi tilpasser de elektriske funksjonene i ditt hjem til ditt bruksmønster, og programmerer ulike senario som justerer installasjonene basert på dine vaner og behov. Du har muligheten til å kombinere ulike installasjoner i samme senario – noe som gjør smarthus ekstra smart!

Automatisering av din bolig gjør hverdagen litt enklere. Med smart lys- og varmestyring, smarte dørlåsen og bevegelsessensorer kan alt dette reguleres automatisk etter dine ønsker og preferanser. Hvor enkelt vil det ikke være å kunne slå av alt lys og senke temperaturen i huset ved et tastetrykk når du skal reise avgårde? Eller tidsprogrammere huset slik at lyset slår seg på og varmen stiger når det er på tide å stå opp?

Et smarthus vil også kunne ivareta sikkerheten på en god måte. Du vil for eksempel kunne styre alarmen din og døren via telefonen, samt motta melding dersom det er endringer i din bolig.

Et smarthus består av flere komponenter.
En enhet (en «hub») som de ulike elektriske komponentene kan bruke til å snakke med hverandre, din telefon/nettbrett og internett. Disse kobles som regel direkte opp til din bredbåndsruter.
I et smarthus er det også sensorer. Dette er husets øyne og ører. Det som har vært mest benyttet frem til nå er sensorer for lys, lyd, temperatur, fuktighet, bevegelse, vannlekkasje, brann, luftkvalitet og magnetsensor til bl.a vinduer.
Sist, men ikke minst, har man de «smarte» enhetene som kobles sammen sensorene. Dette er, for å nevne noe, varianter av tilkoblede lyspærer og lamper, fjernstyrte stikkontakter og termostater.

Det finnes mange tilbydere av komponenter man trenger til sitt smarthus – både fra europeiske leverandører og fra Kina. Det er viktig å være oppmerksom på at ikke alle produktene som finnes på markedet nødvendigvis vil fungere i ditt hus og sammen de løsningene og produktene du har fra før. Rådfør deg med oss, så hjelper vi deg finne gode og trygge produkter som vil fungere optimalt.

Smarthusene blir stadig smartere og mulighetene er uendelige! Med IoT vil vi se mer og mer avanserte smarthus hvor gjenstander er i stand til å koble seg til hverandre og utveksle data. Det er ingen tvil om at et smarthus vil gjøre hverdagen din enklere, tryggere og mer komfortabel.
Smarthus er oppnåelig for alle type boliger – ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!