WiFi, IT og IoT

IoT – Internet of Things (eller Tingenes Internet, om du vil)

IoT referer til de milliarder av fysiske enheter rundt i verden som nå er tilkoblet internet, og som samler og deler data.
Takket være rimelige prosessorer og trådløst nettverk, er det mulig å gjøre nesten hva som helst til en del av IoT.  Dette gir et nytt nivå av digital intelligens til enheter som ellers ville vært «dumme», og muliggjør kommunikasjon mellom enhetene uten at et menneske er involvert. Dette forener den digitale og den fysiske verden.

Så – hva er et eksempel på en IoT enhet?
Så godt som alle fysiske gjenstander kan blir gjort om til en IoT enhet dersom det kan kobles til internet og kontrolleres på den måten.
En lyspære som kan slås på med en app på mobilen er en IoT enhet. Det samme er en bevegelsessensor eller en smart termostat i hjemmet ditt.
Uttrykket IoT brukes i all hovedsak om enheter man generelt ikke forventer at har en internettforbindelse, og som kan kommunisere med nettverket uavhengig av et menneskes handling.

IoT er en stor del av det moderne smarthuset. IoT lover å gjøre vårt hjem, kontor og kjøretøy smartere, mer målbart og kanskje mer pratsom. Smarthøyttalere, som for eksempel Google Home, skal gjøre det enklere å spille musikk, stille tidsbrytere eller få informasjon. Sikkerhetssystemer for hjemmet skal gjøre det enklere for oss å følge med på hva som foregår inne og ute, samt se og snakke med besøkende. Mens en smart termostat skal hjelpe oss varme huset til vi er tilbake fra jobb, og den smarte lyspæren kan gi inntrykk av det er noen hjemme i huset selvom vi er på hytta.

Vi hjelper deg med tilkoblingen og valg av fremtidsrettede løsninger!

 

WiFi

WiFi har for de aller fleste av oss blitt en selvfølgelighet. Vi er på nett nesten uansett hvor vi er, og i større og større grad er også våre fysiske gjenstander koblet til internet.

WiFi er uten tvil en viktig del av hverdagen vår, og vi stiller krav til hastigheten og dekningen. Dette kan vi hjelpe deg med!
Dagens boligstandard; tette hus med tykke vegger, kan ofte skape problemer for det trådløse signalet. Vi opplever at ruteren ofte er plassert i et vaskerom, i en bod eller et skap. Betongvegger, fliser og varmtvannstanker kan påvirke signalet og gjøre at du oppleve fall på hastigheten. Pass på at du får den hastigheten du betaler for! Leverandørens forpliktelser stopper ved leveransen av signalet, men vi kan hjelpe deg å legge til rette for at du får best mulig signal i hele huset. Vi kan forsterke signalet rundt i din bolig, slik at du har like god dekning og samme hastighet i alle rom. Vi har kunnskapen og ekspertisen til å kunne bistår deg med valg av produkter og optimal plassering.